© Powered by SiteSpirit

 
Twitter Linkedin Facebook
BijzHuisCom.png


Artikel Telegraaf Recreatiewoning interessante belegging!

Telegraaf logo.png

APPELTJE VOOR DE DORST
door ISABEL MICHELOTTI


Een boerderij op het Franse platteland of een vakantiehuis in Spanje kan heerlijk zijn als plek voor jezelf, maar de aanschaf en het onderhoud van een tweede huis lopen vaak aardig in de papieren. Ook als je het vakantiehuis voor bepaalde periodes verhuurt, is het vaak geen grote bron van inkomsten. Je huis verhuren vereist inspanning en met een beetje geluk helpt het je enigszins uit de kosten wat betreft hypotheek en investeringen. Koop je een woning op een recreatiepark, dan ligt dat vaak anders.

Het grote verschil tussen een 'gewone' vakantiewoning en een recreatiewoning op een park is dat laatstgenoemde onderkomens vaak standaard stenen huizen zijn op een terrein met veel algemene voorzieningen zoals een zwembad, speeltuin en supermarkt.


VOORDEEL IS DAT je je als huiseigenaar niet hoeft bezig te houden met onderhoud en het werven van gasten voor verhuur. Nadeel is dat hieraan kosten zijn verbonden en dat het park meestal bepaalt hoe de inrichting eruitziet. Als je het huis koopt met als doel het te verhuren en zo winst te maken, betaal je bovendien belasting over de huuropbrengst en mag je het huis maar een beperkt aantal weken per jaar zelf benutten. Je bent dus geen recreant, maar ondernemer.

„Een recreatiewoning is vooral een heel leuke manier van geld investeren", meent Theo Edelman uit Wageningen. Onlangs kocht hij een cottage in het nieuwe park van Center Parcs aan de Bostalsee in Duitsland.

„Ik heb een eigen bedrijf en wil graag geld opzijzetten als deel van mijn pensioen. Eerlijk gezegd kan ik geen alternatieven bedenken die zekerder zijn of meer geld opleveren. Je kunt het op de bank zetten, maar de rente is laag. Ook kun je aandelen kopen, maar die moet je in de gaten houden en het brengt risico's met zich mee. Bovendien koop je een stapeltje papier; het is niet tastbaar."


EEN HOOG RENDEMENT valt of staat volgens Edelman met een goede locatie. „Heb je in Nederland een vakantiehuis aan zee, dan neemt de verhuur alleen maar toe. Ondanks de recessie gaan veel Nederlanders nog steeds twee à drie keer per jaar op vakantie, alleen zoeken ze het dichter bij huis. Samen met mijn vrouw heb ik jaren geleden een recreatiewoning in Zeeland gekocht. Je moet niet alleen kijken naar de huurinkomsten, maar ook naar de waardestijging van het huis en de grond. Wat wij in 1997 in guldens voor ons huis hebben betaald, zouden we nu in euro's terugkrijgen."


BIJ DE MEESTE parken kun je kiezen voor de zekerheid van een vast rendement, met de zekerheid van een vast inkomen. Of je kiest voor een variabele opbrengst, afhankelijk van de bezettingsgraad.


Edelman: „In het begin hebben wij voor een vast rendement gekozen. In je contract staat precies welk percentage van de huuropbrengst je ontvangt, ongeacht het aantal huurders. Je hebt dus een gegarandeerd inkomen dat voor vijf of zeven jaar vaststaat en je weet precies wat je overhoudt als je er de kosten voor hypotheek en onderhoud van aftrekt."

„Omdat ik zag dat de bezettingsgraad van ons huisje in Zeeland heel hoog was, ben ik later op een variabele opbrengst overgestapt. Dat is me nooit tegengevallen, maar die keuze moet ieder voor zich maken. Dat hangt ook van je gezinssamenstelling af, of je bijvoorbeeld studerende kinderen hebt."

Dat het recreatiepark bepaalt hoe de woning is ingericht, maakt Edelman niets uit. „Juist prettig. Het park regelt de verhuur en de schoonmaak. Ze schuiven er een nieuwe vaatwasser in als de oude stuk is en ze sluiten het water af als het vriest. Daar betaal je natuurlijk voor, maar zo heb je er geen omkijken naar en het levert uiteindelijk geld op. Mocht ik onverhoopt een financiële tegenvaller hebben, dan verkoop ik mijn huis en kan ik direct bij mijn geld."

Ook Frederik van Doorn uit Breda kocht onlangs een recreatiewoning met als doel deze te verhuren. Hij beaamt dat een goede locatie de sleutel tot succes is. „Europarcs laat een nieuw park in de Zaanstreek bouwen. De omgeving sprak me erg aan: veel water en bootjes. Ik heb de grondprijzen in de buurt vergeleken en dit was zo'n mooi aanbod dat ik het eigenlijk niet kon laten schieten."

„Het park is nog in aanbouw, dus je moet niet alleen naar de potentiële huuropbrengst kijken als het eenmaal exploitabel is, maar met name naar de totale waardestijging na verloop van tijd. Op zo'n plek heb ik daar alle vertrouwen in."


VAN DOORN investeert vaker in onroerend goed, maar meestal op de reguliere markt. „Het zijn vreemde tijden, prijzen fluctueren. Dat maakt de reguliere markt lastig, vandaar dat ik mijn blikveld heb verbreed. Het fijne van een recreatiewoning is dat je 'm ook voor een weekend of midweek kunt verhuren. Europarcs werkt samen met uitstekende verhuurorganisaties en touroperators. Bovendien neemt het aantal vakanties in eigen land toe."
Actueel Nieuws ....

Marcel Coltof te gast bij BNR Zakendoen met .... Marcel Coltof was te gast bij BNR NieuwsRadio in het programma Zakendoen met ... bij Rens de Jong. Hij sprak in de studio over de ontwikkeling van een Airpark in het Franse Normandïe.

Op ca

Lees meer....
BNR Zakendoen met .....png
Herstylen van uw woning! Herstylen van je woning Het kan uit verkooptechnisch oogpunt zeer interessant zijn om een stylist door je woning te laten gaan en storende elementen aan te laten pakken c.q. te verbeteren! Het moet niet

Lees meer....
Herstylen van uw woning.jpg
Wij zijn op zoek naar ligplaatsen! Wij zijn constant op zoek naar interessante ligplaatsen voor de Aqua Vive Boot of Woonark! Wij kunnen de Aqua Vive Boot of Woonark zelfstandig operationeel leveren, inclusief o.a. inbouw gastank, diesel

Lees meer....
Foto Aqua Vive zonder de V.jpg
Presentatie recreatie en woonprojecten voor ABN AMRO relatie's Marcel Coltof heeft op uitnodiging van de ABN AMRO twee vastgoed-beleggingspresentatie's gehouden voor ca. 120 vermogende relaties in de regio Noord-Holland. Deze eerste presentatie's zijn succesvol afgeloten

Lees meer....
abn-amro-logo.jpg
Steeds meer particuliere beleggers geloven in recreatief vastgoed! Er zijn steeds meer particuliere beleggers die hun geld gaan investeren in recreatief onroerend goed. Dat komt o.a. doordat zij na de kredietcrisis op zoek zijn gegaan naar alternatieve vormen om hun

Lees meer....
landal Dwergter Sand.jpg
Actuele spaarrentes! U wilt natuurlijk de hoogste rente behalen met uw eigen geld. Vergelijk eenvoudig op www.spaarrente.nl De hoogste bieder is momenteel Dela Uitvaartverzekeringen met maximaal 2%. Met aftrek van uw rendementsheffing

Lees meer....
spaarrente.jpg
Unieke bouwkavel aan Lac de la Raviège in Zuid Frankrijk! Schitterend gelegen bouwkavel van 2.7 ha. aan het meer "Lac de la Raviege". (voor het bouwen van een villa incl. div. bijgebouwen)

Dit prachtige meer is 13 km lang en 410 hectare groot!

Lees meer....
Lac de la Raviège .jpg
(her)onderhandelen voor huurders van commercieel vastgoed Wij zijn volledig onafhankelijk en vervullen in opdracht van 'de huurder' de volgende opdrachten: - het zoeken van kantoorruimte, - het (her)onderhandelen van bestaande huurcontracten, - strategisch vastgoedadvies

Lees meer....
Opener foto 1.jpg
Telegraaf: Duitse animo voor vakantiewoningen aan de kust .... door Jelmer Geerds/Telegraaf
CALLANTSOOG, 

Vakantiewoningen langs de kuststrook van Noord-Holland worden in sterk opkomende mate opgekocht door Duitse badgasten, die een uitstekende investering

Lees meer....
Telegraaf logo.png
Uniek Middeleeuws Hotel-kasteel te koop in Zuid Frankrijk! Dit kasteel dateert uit ongeveer 980 AD. Het betreft een historisch Rijksmonument waardoor de overheid een belangrijke bijdrage in het onderhoud levert.
Een kasteel van deze omvang met de aangeboden

Lees meer....
Chateau 1 exterieur.jpg
B&B Villa ‘Zagaria’ in het zuiden van Frankrijk! Bent u op zoek naar een nieuwe (betaalbare) uitdaging in het zuiden van Frankrijk, dan hebben wij iets bijzonders voor u.

"Villa Zagaria" is buitengewoon geschikt is voor een B&B of te wel

Lees meer....
Villa Zagaria 1.jpg
Vrijstaande 8 pers. woning te koop op Landal Aelderholt Het betreft hier een 8 pers. vrijstaand type 8B (no. 55) met een woonoppervlakte van 80 m2.
Vraagprijs: € 129.500,= k.k.
Gegarandeerde huursom (door Landal GreenParks): € 7.176,= per jaar!

Lees meer....
Aelderholt vrouw golf voor 4 pers..jpg
Bungalowparken doen goede zaken! Landal Greenparks geeft in een persbericht aan een goed jaar achter de rug te hebben. Het bedrijf zag de omzet stijgen. Volgens Landal GreenParks komt dit door uitbreiding van parken, maar voornamelijk

Lees meer....
Winterberg Landal 86 exterieur zomer.jpg
Interessante beleggingsprojecten via 'BijzonderHuis' & 'Coltof Adviesgroep' Op dit moment hebben wij (in Duitsland) een zeer interessant beleggings & uitpondingsproject in de verkoop bestaande uit 85 vakantieappartementen (53 twee-kamer appartementen en 32 studio's) verdeeld

Lees meer....
Appartementenproject Coltof Adviesgroep exterieur sneeuw.jpg
Info over luchtfotografie Een specialist op gebied van luchtfotografie is de firma Flying Focus.
Contactpersoon: Herman IJsseling.

Adres: Sint Janslaan 56
1402 LV Bussum Postbus 111
1400 AC Bussum <

Lees meer....
Makkum in Zee (Friesland).jpg
Spaarrente blijft dalen! AMSTERDAM - Banken blijven hun spaarrente verlagen. SNS Bank verlaagt dinsdag de rente naar 2,15 procent en biedt daarmee niet langer de hoogste rente op een vrij opneembare rekening zonder beperkende

Lees meer....
Spaarvarken gold met munten en dakje .jpg
Artikel Volkskrant inzake het kopen van een vakantiewoning .... Een vakantiewoning kopen en verhuren is door de kredietcrisis een betere belegging dan sparen. Wil Thijssen informeert naar de financiële voordelen van een tweede huis.... Op zoek naar individuele vakantiewoningen en/of projecten! Voor onze relaties zijn wij op zoek naar bestaande vakantiewoningen direct gelegen aan het water in de provincie Friesland en Noord-Holland. Tevens zijn wij sterk geinteresseerd in overname van bestaande

Lees meer....
Artikel Telegraaf Recreatiewoning interessante belegging! APPELTJE VOOR DE DORST
door ISABEL MICHELOTTI


Een boerderij op het Franse platteland of een vakantiehuis in Spanje kan heerlijk zijn als plek voor jezelf, maar de aanschaf en het onderhoud

Lees meer....
Telegraaf logo.png

Dutch Vastgoed Adviseurs. 'World Trade Center, Tower-H, Zuidplein 36, 1077 XV Amsterdam/Holland. Tel. +31(0)20-799.7629. info@dutchvastgoedadviseurs.com